ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«ΤΟ ΕΘΝΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟ» ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

Η δήλωση του υπουργού των εξωτερικών κ. Δένδια σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση… «Αντισυνταγματικό να μην πάμε σε εκλογές εάν προκύψει κάτι έκτακτο»….
Εύλογα προκαλεί ανησυχία δεδομένου της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών και της παράλειψης καταγγελίας της από την Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανώς καιροφυλακτεί την κατάλληλη στιγμή της κοινοβουλευτικής επικύρωσής της, γεγονός που ενισχύει η προκλητική άσκηση μυστικής διπλωματίας από την κυβέρνηση, ετερόφωτα πάντα, όσον αφορά τα εθνικά θέματα.
Είναι δεδομένο πλέον το ανεγκέφαλο του όχι ευκαταφρόνητου πτυχίου του Harvard, από την όχι χωρίς εκπλήξεις έκφραση εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας υπό αντιδημοκρατική θεώρηση – περιφρόνηση , των θεσμών και της κοινής λογικής που υπαγορεύουν τα εθνικά συμφέροντα. Τουλάχιστον οι αρμόδιοι είναι ανημέρωτοι!
Η αναφορά του υπουργού των εξωτερικών στο «εάν προκύψει κάτι έκτακτο» δεν διευκρινίσθηκε !
Κατά συνέπεια το «κάτι έκτακτο» εάν είναι πόλεμος , δεν χρειάζονται εκλογές , εάν είναι επιδείνωση και αδιέξοδο οικονομικής και διατροφικής δυσπραγίας του ελληνικού λαού, πάλι δεν χρειάζονται εκλογές αλλά οικουμενική κυβέρνηση έστω ετερόφωτων μετριοτήτων απαιτείται.
Εάν όμως ο υπουργός των εξωτερικών εννοεί ως «κάτι έκτακτο» την ρύθμιση αμφισβήτησης εδαφικής μας ακεραιότητας με την Τουρκία τότε οι εκλογές δεν νομιμοποιούν ουδεμία κυβέρνηση που θα προκύψει από το ½ και λιγότερο του 50% του ελληνικού λαού , να υπογράψει οποιαδήποτε νέα επαίσχυντη ετερόφωτη συμφωνία υπό οποιαδήποτε πίεση. ΤΌΤΕ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!
Ο λαός θα αποφασίσει, και όχι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ενδοτική στα ξένα κέντρα αποφάσεων.Κατά τον επαληθευθέντα ΓΚΑΝΤΙ η υποτέλεια είναι ο προθάλαμος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
Η Ελλάδα δεν είναι κανενός ιδιοκτησία για να την διαθέτει κατά βούληση ή κατά υπόδειξη . Ο ΤΙΜΙΟΣ, ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ πολιτικός ηγέτης καλεί τον λαό να αποφασίσει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και όχι με εκλογές μειοψηφίας Εκλογικού Σώματος.
Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος

Πρόεδρος του Πολιτικού Κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *