ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το κοινωνικό και επαγγελματικό τίμημα ενός πτυχίου

Τελευταία πολύς ο θόρυβος για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Οι δημοσιεύσεις άλλες  υπέρ άλλες κατά προβάλουν εύλογους λόγους χωρίς όμως αυτή η μορφή ανταλλαγής απόψεων να βοηθάει στο να καταλήξει ο μέσος κοινός πολίτης σε ένα συμπέρασμα θετικό ή αρνητικό ή έστω και συγκεκριμένο των διαφόρων θέσεων. Έτσι ώστε για τον αναγνώστη να προκύψει άποψη μέσης ξεκάθαρης λύσης . Για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ η παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της είναι Εθνικό ζήτημα! Ο προορισμός του νομοθέτη είναι να καλύπτει – προλαμβάνει κενά τα οποία η κοινωνική εξέλιξη και η τεχνική πρόοδος στην ζωή επιβάλλουν επιτακτικά ρύθμιση . Για τον λόγο αυτό εύλογη η απορία μας στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ , ποιο κενό έρχονται να καλύψουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια , έτσι ώστε να θεσπιστεί νόμος για την ίδρυσή τους; Σε τι θα μας είναι εθνικά ωφέλιμο; Έχουμε ανάγκη περισσότερων ιατρών, νομικών, φιλολόγων, αρχαιολόγων, μηχανικών, προγραμματιστών, οικονομολόγων, λογιστών κ.λ.π. κ.λ.π.

Όμως είναι δεδομένο ότι η πληθώρα των ήδη υπαρχόντων και των ήδη αναμενόμενων έχει δημιουργήσει επιστημονικό προλεταριάτο με μηδενική ή ελάχιστη απασχόληση και αυτή με αμοιβή μη αξιοπρεπούς  διαβίωσης . Συνέπεια, η απαξίωση των πτυχίων και κοινωνικό αδιέξοδο με έμμεση επίπτωση στο δημογραφικό και στην περιθωριοποίηση νέων ανθρώπων , οι οποίοι στρέφονται σε αλλότριους προσανατολισμούς επιβίωσης όχι σπάνια κοινωνικά κατακριτέους. Το πτυχίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πέραν της υποτιθέμενης πνευματικής βελτίωσης του φορέα του είναι και μία επένδυση μελλοντικής κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης. Δεδομένης κατά συνέπεια της πληθώρας πτυχιούχων Πανεπιστημίου και του αδιεξόδου ένταξής τους στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας , δηλαδή στην αξιοποίηση τους, μήπως αυτό της  εισαγωγής ιδιωτικών Πανεπιστημίων παραγωγής ανέργων θα πρέπει να προσανατολισθούμε με όποιο πολιτικό κόστος στην εξυγίανση και αναβάθμιση των υπαρχόντων . Δεν στερούμεθα ούτε μέσων , ούτε έμπνευσης , ούτε έμψυχου δυναμικού. Πολιτικής βούλησης και εθνικής συλλογικής συνείδησης στερείται ο πολιτικός κόσμος της χώρας . Τέλος η σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμενόμενη-ελλοχεύουσα- ίδρυση Τουρκικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα το μόνο που έχει να προσφέρει είναι πλέον της μιας  Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα τουλάχιστον άλλες τρείς με τις γνωστές δραστηριότητες .

Με λύπη μας στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ διαπιστώνουμε ότι σε πολιτικούς και Πανεπιστημιακούς υπέρ η κατά της ίδρυσης ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, κυριαρχεί η ιδεολογία ο λαϊκισμός και το ατομικό συμφέρον .

Πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας σοβαρευτείτε , αξιοποιείστε τα υπάρχοντα είναι ο μόνος Εθνικά απλός και εφικτός τρόπος. Συνειδητοποιείστε τις ευθύνες σας θυμίζετε,  τα ποντίκια που ροκανίζουν το καράβι που ταξιδεύουν .

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *