AMYNA,  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σε  δημοσίευμα της εφημερίδας  Athens News της24ης  Ιουλίου του 1980, με τίτλο   – Greece would aid Yugoslavia if Red Army attacks – ( η Ελλάδα θα βοηθούσε την Γιουγκοσλαβία  εάν ο κόκκινος στρατός της επιτεθεί) – αναφέρεται ότι η χώρα μας με μυστική συμφωνία πού υπέγραψε το 1976 στην Ουάσιγκτον , αναλάμβανε την υποχρέωση αεροπορικής παράδοσης 2000 τόνων  ημερησίως αμερικανικού πολεμικού υλικού  στην Γιουγκοσλαβία, εάν η τελευταία δεχόταν  επίθεση από την τότε Σοβιετική Ένωση ή από κάποιον από τους δορυφόρους της! Στο κείμενο της προαναφερόμενης συμφωνίας διατηρείται επιφύλαξη ότι η αμερικανική στρατιωτική  βοήθεια δεν θα χορηγηθεί για την σωτηρία της Γιουγκοσλαβίας εάν σε περίπτωση που κυβερνούσε το φιλοσοβιετικό κόμμα και προσκαλούσε τους Σοβιετικούς!

Δηλαδή οι Η.Π.Α. κρατούν αποστάσεις , δεν έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση – εμπλοκή με την τότε Σοβιετική Ένωση, όπως και τώρα με τους Ρώσσους στην Ουκρανία. Εμπλέκουν όμως την Ελλάδα  και όλη την Ε.Ε. με τις γνωστές  ( όχι ακόμα αισθητές αρνητικές συνέπειες, εξωτερικής πολιτικής ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ  πρωθυπουργών των χωρών της τελευταίας.

Η κατάρρευση του Σοβιετικού ΜΕΣΑΙΩΝΑ από την παθητική αντίσταση του Ρωσικού Λαού , ο θάνατος του Τίτο και ο νέος προσανατολισμός – προσέγγιση της Γιουγκοσλαβίας  με την Ρωσική Ομοσπονδία σχεδόν αποκλειστικά από τους Σέρβους και την ηγεσία της χώρας  ( το αίμα νερό δεν γίνεται ), ευνόησαν , προκάλεσαν την μεθόδευση των Η.Π.Α. για την διάλυση της γειτονικής μας χώρας.

Επίτευγμα της  ανωτέρω δράσης των Η.Π.Α. η  επαίσχυντος προδοτική συμφωνία των Πρεσπών  με την οποία μας επέβαλλαν τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….  Παραβλέποντας προφανώς ότι το ΨΕΜΑ και μάλιστα το Ιστορικό έχει κοντά ποδάρια.

Η Σερβία επανήλθε περίπου στα σύνορα του πρό του 1919 κράτους της, δεν έχει κοινά σύνορα με την Ελλάδα παρεμβαλλομένης της Δημοκρατίας των ΣΚΟΠΙΩΝ. Η πολιτική με διείσδυση – αναστάτωση του γνωστού εδαφικού κατεστημένου στα Βαλκάνια από τις Η.Π.Α. είχε και έχει αποκλειστικό σκοπό  τον εξοστρακισμό  και φραγμό εξόδου της Ρωσίας στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Σήμερα στα βαλκάνια ως Δαμόκλειος Σπάθη  ο Αλβανικός Εθνικισμός κρέμεται απειλητικός στην περιοχή μας όχι χωρίς αμερικανική ενθάρρυνση , κυρίως στο Κόσοβο προς το παρόν, και άμεσα σε βάρος της Σερβίας  η οποία παραμένει Ρωσόφιλη τόσο στην Λαϊκή Βάση όσο και στην  ηγεσία της.

Στις πρόσφατες αψιμαχίες κολοβίων και Σέρβων και στις στρατιωτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων , οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να επέμβουν. Δεν πείθουν όμως για την σοβαρότητά τους, ούτε τους Σέρβους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η δήλωση αυτή είναι η παγίδα για να εμπλακούν σε πόλεμο.

Η Ελλάδα δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τους Σέρβους, πιστεύουμε όμως ότι έρχεται η σειρά της μετά την Σερβία και την ίδρυση της «Μεγάλης Αλβανίας». Άλλωστε η στρατιωτική τουρκική διείσδυση στην γειτονική χώρα είναι δεδομένη και προκλητική για την χώρα μας.

Αυτή την στιγμή στα βαλκάνια ελλοχεύουν τρείς κίνδυνοι:

  1. Πόλεμος μεταξύ Κοσοβάρων και Σέρβων.
  2. Η αμερικανική αλόγιστη ενθάρρυνσή του.
  3. Η κατώτερη των περιστάσεων «δεδομένη υπερατλαντικά» ελληνική ηγεσία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ  καλεί τον ελληνικό λαό , τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ Τύπο, τον Πνευματικό κόσμο της χώρας        σε επαγρύπνηση , πρέπει να γίνει ΞΕΚΑΘΑΡΟ στους υπερατλαντικούς φίλους μας ότι ο εχθρός μας είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ αξιοπρέπεια, ψυχή και βόλια δεν μας περισσεύουν!

Αυτό είναι το ΕΘΝΙΚΟ και ότι είναι ΕΘΝΙΚΟ είναι ΑΛΗΘΙΝΟ ( Διον. Σολωμός)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *