ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο   ΝΑΤΟ- ΟΥΚΡΑΝΟ-ΡΩΣΣΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Προς αποφυγή λανθασμένης εντύπωσης ότι ομιλώ «επί παντός επιστητού» ενημερώνω ότι  την νομική και κυρίως την κατάρτισή μου στην πολιτική επιστήμη, επικουρικά – ερασιτεχνικά , ως αναγκαίο υπόβαθρο πολιτικού, συμπληρώνει και μελέτη στρατιωτικής ιστορίας συμπεριλαμβανομένων και συγγραμμάτων – μελετών – θεωριών επί στρατιωτικών θεμάτων.

Το προαναφερόμενο «ερασιτεχνικό» μου υπόβαθρο σχετικά με την  περί στρατιωτικής ιστορίας κατάρτισή μου, ευθύνεται και για το ενδιαφέρον μου για τον Ουκρανο- ρωσσικό πόλεμο.

Σήμερα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τους Νατοϊκούς στρατηγούς , οι Έλληνες δεν εξαιρούνται ευθυνών, ακόμη και εάν ενημέρωσαν τους πρωθυπουργούς τους, για τον λόγο και μόνο, ότι ΔΕΝ ήταν δυνατόν να μην γνωρίζουν εκ των προτέρων , ότι η πολυδιαφημιζόμενη – θεατρικά – ουκρανική αντεπίθεση ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, σφαγείο άτυχων νέων συνανθρώπων μας – ήταν ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ !

Η βάση της θέσης μου αυτής είναι τα κοινά στοιχεία από την ανάλυση της μάχης του ΚΟΥΡΣΚ ( γερμανική αντεπίθεση) στο ανατολικό μέτωπο το 1943 ( Ιούνιο – Ιούλιο) με αυτά της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023.

Τα δεδομένα η ταυτότητα των οποίων έκανε εμφανέστατη και αναμενόμενη την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι τα ακόλουθα:

  1. Και το 1943 και το 2023, η αντεπίθεση ήταν αναμενόμενη οι Ρώσσοι δεν αιφνιδιάστικαν είχαν ενημέρωση και πληροφορίες.
  2. Η καθυστέρηση της εκδήλωσης της αντεπίθεσης , 3μήνες το 1943 και 5μήνες το 2023 ήταν αρκετή για να προετοιμασθεί η ρωσσική άμυνα !
  3. Η αδυναμία των Γερμανών να προχωρήσουν στην νότια πλευρά πέραν της πρώτης γραμμής άμυνας και οι μεγάλες απώλειές τους( 500.000 νεκροί και τραυματίες – 600 άρματα μάχης – 1600 αεροπλάνα κλπ) και η έλλειψη ικανών εφεδρειών τους υποχρέωσε σε υποχώρηση που κατέληξε στο Βερολίνο δεδομένης της ρωσσικής αντεπίθεσης! Οι Ουκρανοί σήμερα δεν έχουν εφεδρείες, δεν έχουν ούτε τις 900.000 ανδρών που είχαν οι Γερμανοί, ούτε τον αριθμό των αρμάτων καθόλου αεροπορική υποστήριξη ( ακόμα την περιμένουν) στερούνται και πυρομαχικών, έχουν μεγάλες απώλειες σε άνδρες και υλικό!
  4. Ανεξάρτητα από το πόσο «φονικά=δολοφονικά» είναι τα σύγχρονα όπλα σε σχέση με αυτά του 1943 η ρωσσική στρατηγική της άμυνας είναι γνωστή από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (π.χ. άμυνα Μόσχας) παράλληλες γραμμές οριζόντιες σε βάθος χιλιομέτρων με ναρκοπέδια αντιαρματικά εμπόδια και σήμερα βλήματα πυροβολικού ακριβείας και απίστευτου βεληνεκούς κλπ κλπ…..
  5. Οι γερμανοί του 1943 ΝΑΖΙ ήταν , ομοίως και το ηθικοπνευματικό υπόβαθρο των Ουκρανών το 2023 ( είναι και ανθέλληνες – αχάριστοι)

 

Με τα δεδομένα αυτά σύγκρισης από την στρατιωτική ιστορία ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ είναι πως τόσοι σύμμαχοι στρατηγοί, αλλά  και Ουκρανοί ομοιόβαθμοί τους οι οποίοι σε ρωσσικές στρατιωτικές σχολές σπούδασαν και γνώριζαν τακτικές άμυνας και επίθεσης ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ !!!

Χιλιάδες νεκροί και ακρωτηριασμένοι στρατιώτες- σκοτωμένοι άμαχοι – κατεστραμμένες περιουσίες μόχθου ζωής – προσφυγιά , ΔΥΣΤΥΧΙΑ…..

Όλοι τους και οι πρωθυπουργοί τους είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ της «ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ» του ΝΑΤΟ μη εξαιρουμένης και του ΖΕΛΕΝΣΚΙ…. Γιατί γνώριζαν την καταστροφή και οδήγησαν σε σφαγή και αφανισμό τον άτυχο ουκρανικό  λαό!!!  Αλλά και τόσοι στρατηγοί  και άλλοι «ειδικοί» στα κανάλια και στα διαδικτυακά βίντεο δεν τόλμησαν να καταγγείλουν το ΕΓΚΛΗΜΑ…… τι φοβόντουσαν…..

Για τους κακόπιστους συκοφάντες Δηλώνω Αμερικανόφιλος και Ρωσσόφιλος όχι όμως Αμερικανόδουλος  και Ρωσσόδουλος. Πρωθυπουργέ της Ελλάδος πρέπει με οποιοδήποτε έστω προσωπικό κόστος να λέμε καμιά φορά και ΟΧΙ στου Αμερικανο – Νατοϊκούς ….

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΩ ΤΟΝ Πούτιν , πως θα ήταν άλλωστε δυνατόν για εμένα κάτι ανάλογο για έναν πρώην ανώτερο αξιωματικό της KGB ο οποίος και πολιτικός που έγινε δεν απαλλάχθηκε από την πρώτη επαγγελματική του «διαστροφή». Αυτό όμως αφορά τον ρωσσικό λαό  στον οποίο έχει μεγάλο έρεισμα .Πρωθυπουργέ του 19-20 % του εκλογικού σώματος, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη και λοιπή οικογένεια + εθνο-αποδομητής περίγυρος , κατά τον αείμνηστο ΚΟΥΒ ΝΤΕ ΜΙΡΒΙΛ , « ο αδύναμος που γνωρίζει να μανουβράρει στην αδυναμία του είναι ο δυνατός, αυτό είναι το μυστικό των μικρών και των αναπτυσσομένων χωρών αλλά και των γυναικών».

        Δεν κάνω υπόδειξη αλλά φαίνεται ότι στο ΧΑΡΒΑΡΝΤ  μάθατε μόνο  ως το «καλό παιδί» το υπάκουο παιδί να ενεργείτε. Ο Θεός Σώζει την ΕΛΛΑΔΑ .

Ο Θεός να μας λυπηθεί!

 

Πειραιάς17-7-2023

 

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος – δικηγόρος πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *