ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, ΟΙ ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

 

Η λογοκρατική θέση Μακρόν, για παροχή εγγυήσεων σε Πούτιν, για την επίτευξη ειρήνης ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Το γεγονός δείχνει, από μεριάς Μακρόν εμφανή αναγνώριση στον Πρόεδρο Πούτιν του δικαιώματος άμυνας, δια της επίθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει και απαλλαγή ευθυνών, έστω και αν θεωρητικά, ο υπεύθυνος ενός πολέμου, δεν είναι αυτός που το ξεκινάει, αλλά ο αντίπαλος που τον ανάγκασε.

Και επειδή η ιστορία είναι φιλοσοφία δια παραδειγμάτων, όταν αναλύεται με κριτική σκέψη.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία τον ξεκίνησαν, με την κήρυξη του πολέμου στην Ναζιστική Γερμανία.

Όχι βέβαια γιατί το ήθελαν, αλλά γιατί τους το επέβαλλε η Γερμανία.

Σήμερα δεν κατηγορούνται οι σύμμαχοι και όχι γιατί νίκησαν αλλά γιατί εξαναγκάστηκαν σε πόλεμο.

Από την μεριά των επικριτών του Μακρόν, διακρίνεται μια αφελής πλειοψηφία με πλήρη αδυναμία συνειδητοποίησης της πραγματικότητας ως συνέπεια πλύσης εγκεφάλου, προπαγάνδας και μια δόλια μειοψηφία με υπόβαθρο ηθικό -πνευματικής ανεπάρκειας, αντίστασης και άνευ όρων υποταγής σε αρρωστημένους σκοτεινού παρασκηνίου εγκεφάλους Διεθνών Κέντρων Αποφάσεων. Τα οποία χωρίς λόγο και αιτία έχουν αναστατώσει τον πλανήτη. Θα τους αποκαλούσα, οι γνωστοί – άγνωστοι πυρομανείς της σφαίρας.

Όπου κι αν πήγαν φωτιά, καταστροφές, ερείπια, δυστυχία.

Αναμφίβολα η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, όμως απαιτεί αναλυτική κριτική σκέψη και ήθος για να λειτουργήσει σωστά.

Ελληνικέ λαέ, από ότι φαίνεται ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του ’22, συνεχίζεται με Τουρκική πρόκληση.

Οι εκλογές έρχονται, ας ετοιμαστούμε τουλάχιστον ατομικά για κάλυψη του κενού διακυβέρνησης της χώρας από πιθανή ευκαιριακή Τουρκική επίθεση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *