ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (λιμάνι καταφυγής, συμπαραστάτης – θεματοφύλακας, Εθνικής – κοινωνικής αλληλεγγύης αδικημένων).

          Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο 700.000 ιδιοκτησίες «βγαίνουν στο σφυρί» γιατί οι νομείς ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων που χρεώθηκαν για την απόκτησή τους. Παρά την ανα-κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, οι Τράπεζες απαιτούν εξόφληση των οφειλών των δανειοληπτών χωρίς να γίνεται λόγος για συμψηφισμό της «ζημίας» τους με τα χρήματα που ήδη έλαβαν. Η δικαιοσύνη των διορισμένων από την εκτελεστική εξουσία, ως ανεξάρτητη που είναι δικαιώνει τις Τράπεζες. Τα ανωτέρω μας προκαλούν συνεπείς στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη και στο Προσκλητήριο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ που προβάλλονται στην ιστοσελίδα μας, να σημειώσουμε:

  1. Τα εθνοσωτήρια κόμματα των μνημονίων χρωστάνε πολλά εκατομμύρια στις Τράπεζες ! Άγνωστη η συμφωνία δανειοδότησής τους, το συνολικό ποσό της οφειλής τους και η πρόοδος της εξόφλησής τους!
  2. Με δεδομένη την ΑΠΡΟΟΠΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ στις αμφοτεροβαρείς συμβάσεις – άρθρο 388 του Αστικού Κώδικα επειδή η οφειλή του δανειολήπτη έγινε υπέρμετρα επαχθής, από τον οικονομικό πόλεμο κατά της Ελλάδος και της εξάρτησής της – μνημόνια, υποθήκευση, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, μείωση αποδοχών εργαζομένων ……κλπ,κλπ, έπρεπε να εφαρμοσθεί! Ο νόμος Κατσέλη και οι «μεταλλάξεις» του δεν χρειαζόντουσαν, ποιόν κακόβουλο εξυπηρετούσαν τις Τράπεζες;
  3. Η οικονομική δυσπραγία, η κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας μακροχρόνια με κατάληξη την κρίση στην αγορά ,την μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών σε επίπεδο φτώχιας, με στέρηση ακόμη και βασικών αγαθών, η περιθωριοποίηση πολιτών, η απόγνωση με κατάληξη αυτοκτονίες είναι και τα αίτια με συνέπεια την αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις των δανειοληπτών.
  4. Αναμφίβολα μεταξύ των δανειοληπτών υπάρχουν και οι δόλια επωφελούμενοι . Για αυτούς τους σύγχρονούς «Νενέκους» προδότες του κοινωνικού συνόλου, το έντυπο Ε9 της ΔΟΥ και η διαβίωσή τους αρκούν για να τους στοχοποιήσουν.
  5. Η Εκκλησία ΑΠΟΥΣΑ σε μια Εθνική ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Που είναι ο λόγος ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ (μαστίγιο) του ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ; Η πίστη των εκπροσώπων της έχει καμία σχέση με την πίστη του μέσου κοινού Έλληνα ; Ο Θεός «κολακεύεται» με πράξεις, όχι με μεγάφωνα (δίκην χότζα) στις εισόδους των σχεδόν άδειων Ναών και με κακόηχες ηλεκτρονικές καμπάνες  που διώχνουν τους πιστούς….. συνέλθετε……. 

Μαθητής λυκείου άκουσα από τον γαλλομαθή φιλόλογό μου Ιωάννη Λουκά, από το Κρανίδι, ότι ο πατέρας Ουγκώ, αν και ένθερμος κόλακας της Μεγάλης Αικατερίνης – για εύλογες οικονομικές παροχές – έγραψε ότι η κοινωνία θα καθαρίσει όταν ο τελευταίος βασιλιάς κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου παπά! ( άλλες εποχές). Προφανώς αν ζούσε στην Ελλάδα σήμερα θα έγραφε ότι η χώρα μας θα ανακάμψει όταν και ο πλέον μικροδιάστατος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας και ο πρωθυπουργός του κρεμαστούν από τα έντερα του τελευταίου δικαστή…. Προσωπικά το απεύχομαι δεν μπορώ να τους βλέπω ζωντανούς πόσο μάλλον κρεμασμένους.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ  την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ– ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Μάνη 15-2-2023     

Σπυρίδων Φωτίου Μαντούβαλος

Δικηγόρος & Θαλασσινός Λακωνικού κόλπου

 Ιδρυτής & πρόεδρος

του πολιτικού κόμματος

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *