ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καλημέρα κύριε Πρωθυπουργέ!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι παλαιοί Έλληνες οι οποίοι στερούντο  πτυχίου ΧΑΡΒΑΡΝΤ έλεγαν ότι θα πρέπει να βρούμε με ποιόν θα φάμε και θα πιούμε πριν βρούμε τι θα φάμε και τι θα πιούμε . Στις διακρατικές σχέσεις  αυτό μεταφράζεται  ως  επιλογή συμμάχων με κριτήριο τον αμοιβαίο σεβασμό και όχι την επιβολή προκλητικά εξευτελιστικά , αυταρχικά, ετσιθελικά, απαξιωτικά,  απαιτήσεων του ενός ενάντια στην εθνική αξιοπρέπεια του άλλου. Η αναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα αναμφίβολα κομίζει μήνυμα που προσβάλλει την περηφάνια του λαού μας , δεν πρέπει να γίνει. Δεν  γνωρίζουμε εάν είναι επιλογή Σας ή απόφαση υπόδειξη της «σωστής πλευράς της ιστορίας» αυτής του διπλωματικού προσανατολισμού Σας. Αναμφίβολα η φιλοξενία είναι παράδοση στον τόπο μας, αλλά και ο φιλοξενούμενος οφείλει στοιχειώδη σεβασμό. Ναι να επισκεφθεί ο Ερντογάν την Θεσσαλονίκη και την Θράκη, υποδεχόμενος όμως από Έλληνες πολίτες, απ’ όπου και αν περάσει, οι οποίοι σε μεγάλο αριθμό θα κρατούν Ελληνικές Σημαίες σιωπηλοί, ανέκφραστοι με σφιγμένα τα χείλη. Ο Ερντογάν θα καταλάβει , και η « σωστή πλευρά της ιστορίας» θα καταλάβει και η Πέμπτη Ισλαμική Φάλαγγα  που φιλοξενούμε θα πάρει το μήνυμα. Η προαναφερόμενη παρουσία του  λαού κύριε Πρωθυπουργέ θα Σας δώσει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα λαϊκής εντολής και θα αποκαταστήσει την δημοτικότητά Σας που είναι μηδενική.

Η Δημοκρατική Άμυνα είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα εκτός Βουλής που κάνει ουσιαστική καλοπροαίρετη αντιπολίτευση, για τα εντός Βουλής κόμματα ας τα κρίνει ο λαός. Όμως αν και η υλοποίηση της πρότασης μας για υποδοχή του Ερντογάν είναι υπέρ της δημοτικότητάς  Σας , γίνεται γιατί πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί το Εθνικό συμφέρον .

Η προκλητική  κύριε Πρωθυπουργέ «πολιτική συμπάθειά» Σας προς τον Κων/νο Σημίτη και το υπουργοποιημένο περιβάλλον του μας υποχρεώνει να φωνάξουμε ΟΧΙ σε άλλη συμφωνία Μαδρίτης, την οποία defacto και de jure προς τιμήν του ακύρωσε ο Κώστας Καραμανλής υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον σε μια Ελλάδα γεμάτη πορτιέρηδες κεκρόπορτας .

Προβάλλετε διεθνώς τον ελληνικό λαό ως άξιο σεβασμού.-

Άκρα Ταινάρου 2.ΧΙΙ.2023

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *