ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙΡΩΝ …

Όταν οικοδομούμε μια κατοικία φροντίζουμε για την στερεότητα, την διάρκειά της και για την στέγαση με ασφάλεια και άνεση των απογόνων μας. Όταν ταξιδεύουμε ένα σκάφος πέραν των καιρικών συνθηκών του σήμερα την προσοχή μας μονοπωλεί το άγνωστο ,το απρόβλεπτο της μεταβολής του αυριανού καιρού και ανάλογα προετοιμαζόμαστε.
Οι πομπώδεις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια στους εισοδηματικά μη προνομιούχους πολίτες, δεδομένων των τρεχουσών ανατιμήσεων βασικών αγαθών διατροφής και η πλήρης παράλειψη αναφοράς σε μελλοντικό βραχυπρόθεσμα σχεδιασμό για τον προσανατολισμό της οικονομίας ώστε να υπάρχει αυτάρκεια στην πρωτογενή παραγωγή, παράλληλα με άλλους τομείς της οικονομίας σε δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που υπόσχονται καταιγίδες πολέμου παγκοσμίως , εύλογο είναι να προβληματίζει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη.
Και τούτο γιατί η πενιχρή οικονομική βοήθεια φτωχοποιημένης κοινωνίας στο μέτρο που παρέχεται δεν είναι ουσιαστική ανακούφιση ούτε ένδειξη ενδιαφέροντος και συμπόνιας προς τις δοκιμαζόμενες λαϊκές και μεσαίες τάξεις, αλλά εκνευριστικά προεκλογικής σκοπιμότητας κίνηση!
Στους Έλληνες δεν αρμόζει ελεημοσύνη! Εργασία θέλουν όχι για πλουτισμό αλλά για αξιοπρεπή διαβίωση σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τωρινούς και άμεσα μελλοντικούς. Το βέβαιο όμως είναι ότι τα διατυμπανιζόμενα μέτρα οικονομικής στήριξης δεν αποπροσανατολίζουν τον μέσο Έλληνα, ο οποίος βλέπει την εθνική ανάγκη σχεδιασμού της οικονομίας μας.
Η ανασυγκρότηση της οικονομίας κυρίως -αν όχι αποκλειστικά – στην πρωτογενή παραγωγή θα καλύψει τις βασικές ανάγκες επισιτισμού, σε διεθνείς κρίσεις , ιδιαίτερα σε πόλεις .
Η διατροφική αυτάρκεια σε βασικά αγαθά σήμερα θα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια θέματα προσανατολισμού και προβληματισμού της κυβέρνησης αντί της φτηνής προεκλογικής προπαγάνδας των συμβολικών οικονομικών παροχών οι οποίες έχουν ένα τέλος , δεν είναι παραγωγικές, και ηθικά διαβρώνουν την υπερηφάνεια του Έλληνα, προσβάλλουν την αξιοπρέπειά του, το δικαίωμά του για τίμιο ψωμί και εργασία, (λητή αξοπρεπή διαβίωση).
Κυβερνώντες: των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!


Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Πρόεδρος του κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *