ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ,  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ Ν.Α.Τ.Ο. ΚΑΙ Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ …

Ανοικτή επιστολή στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και στους ομόλογους του του ΝΑΤΟ πλην Τουρκίας.
Αναμφίβολα με τα περισσότερα μέλη του Ν.Α.Τ.Ο. οι δεσμοί της Ελλάδας πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων ( τα δικαιώματα είναι στην κατάψυξη) έχει συγγένεια βιολογική και πνευματική. Η μεν πρώτη δικαιολογείται από την παρουσία εγκατάσταση Ελλήνων αποίκων από την αρχαιότητα και η δεύτερη με την παρουσία – προσφορά στην επιστήμη , στην τέχνη στον πολιτισμό αλλά και στην οικονομία πέραν της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, εάν δεχθούμε ως βάσιμο τον ισχυρισμό ότι με την θυσία της Ελλάδας προηγηθέντα και μνημόνια διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες , όπως ισχυρίζονται πολλοί .
Η συγγένεια μας αυτή με τις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα εμφανής με τους 12.εκατομύρια αμερικανών ελληνικής καταγωγής , αλλά και στην χώρα μας η φραγκοκρατία κάτι άφησε πίσω της κυρίως σε Πελοπόννησο – Κρήτη – Εφτάνησα και πολλά νησιά του Αιγαίου.
Αντίθετα με την Τουρκία η οποία είναι «ξένο σώμα» όμως με ισχυρή διαχρονική σχέση ηθικής συγγένειας με την Γερμανία του Κάϊζερ και των Ναζί και σήμερα με πιθανών αντάξιων διαδόχων τους με το δεδομένο ότι το αίμα νερό δεν γίνεται.
Στην πρόσφατη Σύνοδο του Ν.Α.Τ.Ο. στην Μαδρίτη, ενώ οι νέες υποχρεώσεις της Ελλάδος έγιναν σαφείς και αναντίρρητα αποδεκτές κατά πάγια πρακτική υποτελών σχετικά με την Ρωσία και την Κίνα τα δικαιώματά της παρέμειναν στην κατάψυξη, για μια ακόμη φορά!
Το εθνικά προσβλητικό είναι ότι ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Μπάϊντεν ( πνευματικής διαύγειας και βιολογικής αντοχής αμφισβητούμενο άτομο ) είχε αποκλειστική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζεπ Ταγιπ Εντογάν και τουλάχιστον όταν συνομίλησαν για το Αιγαίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ!!
Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή διακυβέρνησης και εκπροσώπησης της χώρας στον Αμερικανό πρόεδρο αλλά στον Πρωθυπουργό του, ούτε εξουσιοδότησε τον τελευταίο να διορίζει πληρεξούσιους του ομόλογούς του άλλων χωρών για τα εθνικά θέματα…… Εύλογη η απορία γιατί δεν δραστηριοποιήθηκε η Ελλάδα, γιατί δεν αντέδρασε ο πρωθυπουργός μας…… Το ερώτημα αυτό δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ, ούτε την αντιπολίτευση , μάλιστα αρχηγός μικρού πολιτικού κόμματος εκ των εκτός Βουλής δήλωσε και δημοσίευσε στον Τύπο … « Οι Τούρκοι εκβιάζοντας πήραν κάποια χειροπιαστά πράγματα και μερικές μελλοντικές υποσχέσεις ενώ εμείς δεν χάσαμε τίποτα…»
Είναι μία ΆΠΟΨΗ…. Όμως η δική μας ΑΠΟΨΗ είναι ότι κάθε τι που παίρνει η Τουρκία από τους παραδόπιστους συγγενείς « συμμάχους» μας είναι ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ !!! Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ είτε ο τελευταίος μας εκφράζει είτε όχι εκπροσωπεί την ΕΛΛΑΔΑ εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, το γεγονός μας ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ, μας ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!
Το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ κέρδισε η Τουρκία κανείς δεν το γνωρίζει, μόνο το μέλλον θα δείξει και το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων προμηνύει μια ακόμη προδοσία, αν δεν απαλλαγούμε από το κληρονομικό και κομματικό κατεστημένο, το οποίο δεν δύναται να παρέξει θαύματα ηγεσίας παρά μόνο αδικαιολόγητη ολιγωρία και …… Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς…..
Πειραιάς 30-6-2022

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος Γυθείου

DEA D’ETUDES POLITIQUES ( relations internationales)

Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *