ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Απ΄ότι φαίνεται η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, κυρίως η πρώτη έχουν κουρασθεί από την ρώσσο – ουκρανική σύρραξη και κυρίως από την εκνευριστική – αδηφάγο απαίτηση του τουρκόφιλου Ζελένσκι για παράδοση  πολεμικού υλικού. Για το το τελευταίο έχει δημοσιευθεί , ότι ο πατριωτισμός κάποιων Ουκρανών το προωθεί  στην μαύρη αγορά όπλων και σχετικά πρόσφατα σε προβοκατόρικη χρήση του με την ρίψη πυραύλου σε πολωνικό έδαφος και τον θάνατο δύο άτυχων πολιτών!

Τοιουτοτρόπως έχει γίνει εμφανές ότι οι ανεγκέφαλοι της Ουκρανίας δεν διστάζουν να προσπαθούν μέχρις ενός σημείου με διπλωματική αφέλεια να χρησιμοποιούν την Δύση τόσο για ατομικό ιδιωτικό πλουτισμό, όσο και για την γενίκευση του πολέμου με ενεργό πλέον συμμετοχή του ΝΑΤΟ και φυσικά πρόκληση Γ’ παγκοσμίου Πολέμου!!

Όμως η Δύση  δηλαδή το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ, ότι επεδίωκε από τον ρωσσο-ουκρανικό πόλεμο το πέτυχε .

Από τα προαναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, αντιλαμβάνεται ο μέσος κοινός αμερικανικός και ευρωπαϊκός πολίτης – πόσο μάλλον οι φωστήρες ηγέτες του – την ηθικο-πνευματική ποιότητα που κυβερνάει την άτυχη Ουκρανία , όχι βέβαια χωρίς να έχει ευθύνη γι’αυτό και η ΔΥΣΗ  !!!

Η αρχή του τέλους του ρωσσο- ουκρανικού πολέμου είναι πλέον ορατή . Ζητούνται προφάσεις για την κήρυξη της λήξης του ΑΤΟΠΗΜΑΤΟΣ.

Η Ελλάδα ατυχώς δεν έμεινε «εκτός πολέμου» και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ζητήσει από τους «συμμάχους» της  αυτούς της «Σωστής πλευράς της ιστορίας» να προνοήσουν στα των συμφωνιών της ειρήνης, να μην υποστεί από την Ρωσσία  σε διπλωματικό διακρατικό επίπεδο την συνέχιση του πολέμου . Ας θυμηθούμε την εκστρατεία στην μεσημβρινή Ρωσία το 1918 και την υποστήριξη των Σοβιετικών στον Κεμάλ, με χρυσάφι και όπλα…..

Θα πρέπει ακόμα να αναλάβει πρωτοβουλία η χώρα μας να επιστρατευθούν οι πάμπλουτοι Έλληνες – έχουν φιλότιμο – της οικονομικά άρχουσας τάξης για δωρεές στήριξης και αποκατάστασης των ελληνικής καταγωγής ροσσόφωνων και στην συνείδηση κατοίκων των πόλεων και της υπαίθρου της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχει η Ρωσσία και θα περιέλθουν οριστικά σε αυτήν- Μακάριοι οι κρατούντες…..

Απαιτείται η έκφραση ανταπόκρισης των  αμοιβαίων διαχρονικών ιστορικών φιλικών αισθημάτων του ελληνικού λαού προς τον ρωσικό.

Έλληνες ο μόνιμος εξωτερικός μας εχθρός είναι οι Τούρκοι και πρέπει να είμαστε όχι με την «Σωστή πλευρά της ιστορίας» γενικά και αόριστα αλλά με την ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Πειραιάς 19-11-2022

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος ( DEA Paris1, Διεθνείς Σχέσεις και Συνταγματικό Δίκαιο)

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *