ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΓΛΕΝΤΖΕΣ αποχαιρετισμός σε στρατιώτη – Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Η μόνιμη επαγγελματική μου εγκατάσταση στο Γύθειο το 2015  έφερε και την κοινωνική φιλική σχέση με τον στρατηγό Ηλία Γλεντζέ  έναν αξιωματικό σύμβολο μαχητή της σύγχρονης στρατιωτικής ιστορίας μας συνεχιστή της παράδοσής μας.

 

Σεμνός αγαπητός στους συντοπίτες του, με χιούμορ , διακριτικός  και καλός – ενδιαφέρων συνομιλητής  γνώριζε να διακρίνει με το έξυπνο βλέμμα του και να αξιολογεί με την εμπειρία των χρόνων ενός ευέλικτου γρήγορου μυαλού καταξιωμένου καταδρομέα.

 

Την κάθε συνάντησή μας συνόδευαν δύο τσάντες με πορτοκάλια από το κτήμα του και από μέρους μου συμβολικές δίπλες  το παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό από το Γύθειο.

 

Με τιμούσε ανυπόκριτα και κολακευτικά για την ματαιοδοξία μου , όχι με μέτρο τον διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό μας αλλά για τις διαχρονικές παραδοσιακές μας αξίες για τις οποίες πολέμησε και υπηρέτησε θεματοφύλακάς τους μέχρι τέλους.

 

Η σχέση μου με την θάλασσα και η ιδική του ενασχόληση με το ψάρεμα με το βαρκάκι του ήταν μια ευχάριστη αναφορά στις συναντήσεις μας.

 

Αυθόρμητα χωρίς να του ζητηθεί ζήτησε και υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος  του Βενιζελικού προσανατολισμού κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΜΥΝΑ  εμφανώς με ελπίδα προσφοράς στην πατρίδα  και ένστικτο καταδρομέα.

 

Το μήνυμα της διαδρομής του Λακεδαιμόνιου στρατηγού καταδρομέα Ηλία γλεντζέ του Ιωάννη ας γίνει οδηγός παράδειγμα  ιδιαίτερα στον εθνοαποδομητή πολιτικό κόσμο ο οποίος υστερεί σε πνεύμα  ηρωισμού και αυτοθυσίας που απαιτεί σήμερα η ιστορία μας , η μοίρα μας. Ελπίζω ο στρατηγός φλώρος  να προβεί στα δέοντα ώστε το έτος 2023 της Σχολής των Ευελπίδων να ονομασθεί Τάξη ΗΛΙΑ ΓΛΕΝΤΖΕ, όπως έχει γινει και με άλλους αξιωματικούς σύμβολα θυσίας και ηρωϊσμού.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *