ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Είναι ξεκάθαρο ότι η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια αποσκοπεί στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την εκμηδένιση της γεωπολιτικής γεωστρατηγικής επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή. Τα Σκόπια και η συμφωνία των Πρεσπών, η πολιτική των Αμερικανών έναντι της εχθρικής μας Αλβανίας με στρατιωτική και οικονομική παρουσία της Τουρκίας και τέλος η εκκρεμότητα του Κοσσυφοπεδίου , δείχνουν μαζί με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την ποιότητα σκέψης και σχεδιασμού στρατηγικής του υπερατλαντικού κέντρου αποφάσεων.

Η αλαζονεία της ισχύος στρατιωτικής και διαβρωτικά συνειδήσεων οικονομικής, είναι γεγονός ότι στερεί την θεώρηση πραγματικών περιστατικών – παραμέτρων , τα οποία αναμφίβολα θα βοηθούσαν στην ομαλή και όχι βίαιη επιβολή του ιστορικά και ηθικά ανερμάτιστου σχεδιασμού της Αμερικανο-Νατοϊκής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια .  Θυμάμαι έναν κανόνα τον οποίο προσκοπάκια φωνάζαμε ομαδικά «νέοι φίλοι είναι σαν τ’ ασήμι μα χρυσάφι είναι οι παλιοί» . Αυτό το τελευταίο το σημειώνουμε –υπογραμμίζουμε και για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λειτούργησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης υποστηρίζοντας το Κοσσυφοπέδιο σε βάρος της Σερβίας όχι ως εκπρόσωπος των Ελληνικών συμφερόντων αλλά ως εντολοδόχος των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ .

Πέραν των ιστορικών κοινών αγώνων με τον Σερβικό λαό και τους δεσμούς παλιάς φιλίας , η προαναφερόμενη έμπειρη πολιτικός, αγνόησε τα Ελληνικά συμφέροντα, τα οποία εμφανώς είναι αντίθετα με την δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας στην οποία εμφανώς μεσο-μακροπρόθεσμα οδηγεί η διεθνής αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ή έστω και μέρους αυτού κατοικουμένου στην πλειοψηφία του από Αλβανούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκαλεί ερωτηματικά με δηλώσεις της και δραστηριότητες της προκλητικού προσανατολισμού ως προς την θεώρηση του Εθνικού μας συμφέροντος . Απορίας άξιο είναι το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχουν; Απορίας άξιο είναι πώς ο Ελληνικός λαός ψηφίζει και εκλέγει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και πολλούς άλλους τόσο καθυστερημένος είναι;

 

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος

Ιδρυτής- Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *