ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«  Δυστυχώς  Επτωχεύσαμεν »

 

 

Αν ζούσε σήμερα ο κυνικός φιλόσοφος Διογένης  το βέβαιο είναι ότι θα βροντοφωνούσε « αποσκότισόν με» και « άνθρωπον ζητώ» .

Την πρώτη κραυγή έξω από ένα Πανεπιστήμιο και την δεύτερη κραυγή έξω από την Βουλή των Ελλήνων, προφανώς αξιολογώντας διακριτικά τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, γενικώς το περιεχόμενο της Βουλής.

Το πόσο επίκαιρος και αντικειμενικός δύναται να είναι ο προαναφερόμενος φιλόσοφος για την πνευματική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στην σημερινή Ελλάδα , αυτή τουλάχιστον των 30 τελευταίων ετών επιβεβαιώνει η πολιτική ιστορία  -ζωή μέχρι και σήμερα. Και αυτό γιατί η Ελληνική πολιτεία είναι απροκάλυπτα πια  ένα τηλεκατευθυνόμενο καράβι του οποίου οι κυβερνήτες –με εξαίρεση ενός που απειλήθηκε και λιγοψύχισε – έγιναν είναι προϊόντα τηλεκατεύθυνσης , από ιδιοτέλεια και εθελοδουλία . Ο πατριωτισμός , το ηθικό ανάστημα , η ικανότητα , το εθνικό όραμα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ . Σήμερα προκλητικά αγνοούνται οι βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής κοινωνίας ακόμη και για να διατηρήσει τα προσχήματα και μόνο μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης ως οργανωμένου συνόλου λαού ο οποίος εντός των εδαφικών του ορίων είναι κυρίαρχος! Θέματα όπως η παιδεία , η υγεία , η ακρίβεια , το λαθρομεταναστευτικό , το δημογραφικό , η εδαφική ακεραιότητα της χώρας , η εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου , η αναβίωση της πολεμικής βιομηχανίας , η αξιοποίηση του DNAτων Ελλήνων κλπ.κλπ. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία είναι ΤΑΜΠΟΥ . Με γόρδια δεσμά η Ελλάδα σέρνεται από την «Σωστή πλευρά της Ιστορίας» και η εθνοκτόνος , εθελόδουλη πολιτική της ηγεσία με σημαιοφόρο τον Χαρβαντιανό Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι σέρνει πίσω του, η Ελλάδα αναλώνεται σε αντιλαϊκές ,αντεθνικές πολιτικές καθ’ υπόδειξη ξένων κέντρων αποφάσεων με την πλέον πρόσφατη να κυριαρχεί στην καθημερινότητα , τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία , λες και αυτό είναι το μοναδικό μας πρόβλημα . Από ρασοφόρο άκουσα πριν χρόνια , ότι όταν οι Τούρκοι πολιορκούσαν –έμπαιναν στην Κωνσταντινούπολη , οι ρασοφόροι της εποχής έντονα διαφωνούσαν για το εάν οι Άγγελοι είναι γένους θηλυκού ή αρσενικού !

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον προαναφερόμενο γάμο και τεκνοθεσία , η όλη αντιδημοκρατική – πιεστική διαδρομή – διαχείριση του στο να επιβάλλει νομιμοποιήσει τα αφύσικα , αντί να υπεραμυνθεί της Ελλάδας που κληρονομήσαμε και όχι μια μεταλλαγμένη εδαφικά και ηθικών αξιών πατρίδα είναι ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ !. Η λέξη εθνομηδενισμός έγινε ταυτόσημη με τον προαναφερόμενο  τηλεχειριζόμενο πολιτικό (γιατί ηγέτης δεν τόχει να είναι). Το « Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαριλάου Τρικούπη είναι επίκαιρο και για τους πολιτικούς μας όπως το προαναφερόμενο του Διογένη « άνθρωπον ζητώ»

Λαέ δεν βλέπεις ότι το τηλεκατευθυνόμενο καράβι που ταξιδεύεις πάει στα βράχια…στον χαλασμό της θάλασσας για να σωθούμε πετάμε την σαβούρα του πλοίου στην θάλασσα .Τι περιμένεις ΠΕΤΑΞΕ τους ΜΑΥΡΙΣΕ τους ,

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.

Καταχώρησε στην ιστορική διαδρομή σου ένα νέο ΟΧΙ

 

Άκρα Ταινάρου

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Ιδρυτής Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *