Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την 29η Οκτωβρίου , στους Απάνω Μπουλαριούς του Ταινάρου, συγγενείς και φίλοι – συγχωριανοί, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Γυθείου και Μαϊνης κ.κ. Χρυσοστόμου του Γ’ και με την τιμητική παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου  κυρίας Μαρίας Γεωργίου την οποία συνόδευε ο αντιπρόεδρος αρεοπαγίτης δικαστής κύριος Νικόλαος Πιτιλίγκας, συνόδευσαν τον αρεοπαγίτη δικαστή Θεόδωρο Μαντούβαλο του Γεωργίου, ο οποίος αναχώρησε στο 67ο  έτος της ηλικίας του.

Οι προαναφερόμενοι επώνυμοι  με ομιλίες τους αποχαιρέτισαν τον αναχωρήσαντα  και εκ μέρους της ευρύτερης οικογένειας Μαντούβαλου, ο Σπυρίδων Μαντούβαλος του Φωτίου, τον αποχαιρετισμό του οποίου παραθέτουμε.

 

ΘΕΟΔΩΡΕ!!!

Λέγεται όχι χωρίς ύφος αμφισβήτησης  για το αντικειμενικό του λόγου , ότι «εάν δεν επαινέσεις το σπίτι σου  ποίον θα επαινέσεις».

‘Όμως όλοι συμφωνούν με καθολική αποδοχή ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται , πιστεύω πολύ περισσότερο όταν αφορά έναν δημόσιο άνδρα, γιατί η καταξίωσή Σου στην 3η εξουσία την Δικαστική στο ανώτατο σκαλοπάτι του Αρεοπαγίτη  Δικαστή στον χώρο των δημοσίων ανδρών σε κατατάσσει.

Διέγραψες τροχιά βίου δύσκολη, αγώνας συνεχής ήταν η πορεία Σου, πικρίες αλλά και ηθικές αμοιβές  που γίνονταν το υπόβαθρο της δικαίωσής Σου το θάρρος Σου να συνεχίσεις.

Οι συγγενείς Σε καμαρώναμε, ήμαστε υπερήφανοι γιατί δικαίωνες συνεχιστής μιάς οικογενειακής παράδοσης – προσφοράς στην πατρίδα στο κοινωνικό σύνολο, όπως και άλλοι συγγενείς μας στρατιωτικοί – ιατροί – καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και άλλοι απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου θεματοφύλακες των αξιών μας μας τίμησαν και μας τιμούν και δεν είναι λίγοι.

Θεόδωρε , δεν φαντάζεσαι πως ένιωθα ακούγοντας κολακευτικά λόγια γι Σένα για την μόρφωση , την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης που είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας.

Η οικογένεια δεν είχε προηγούμενο παρουσίας στο Δικαστικό Σώμα και Σύ με  την καταξιωμένη  πορεία Σου έκανες την διαφορά!

Είχα την ελπίδα ότι η συνταξιοδότησή Σου θα πρόσφερε χρόνο για περισσότερη επικοινωνία μας  την οποία η εναχόληση μας και η μόνιμη εγκατάστασή μου στο Γύθειο μας είχαν στερήσει.

Η αιφνίδια αναχώρησή  Σου μου υπενθύμισε « ότι οι άνθρωποι κάνουν σχέδια αλλά ο Θεός χαμογελάει»…

Θα ζείς στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας ως σύμβολο ποιότητας και αξιοπρέπειας, καλό Σου ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα του Ταινάρου που θα σε φιλοξενήσει . 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *