AMYNA,  ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ …

Ο Σεφέρης είπε ότι « …σοβαρότητα και πολιτική είναι δύο πράγματα τέλεια ξεχωρισμένα…..»
Αναμφίβολα υπογράμμιζε – φωτογράφιζε την πολιτική ζωή της Ελλάδας της εποχής του, όπως την εκπροσωπούσε ο τότε πολιτικός κόσμος από τον απλό κομματάρχη του βουλευτή έως το Υπουργικό Συμβούλιο . Θα ήμασταν άδικοι εάν δεν σημειώναμε την επιφύλαξή μας για τις εξαιρέσεις στον κανόνα.
Το βέβαιο όμως είναι ότι ο κανόνας αυτός έχει διαχρονική επικαιρότητα στην Ελλάδα τουλάχιστον, την οποία επιβεβαιώνει η δυσπιστία, η απογοήτευση, ο κορεσμός του εμπαιγμού του απλού Έλληνα πολίτη.
Ο τελευταίος βιώνει σήμερα, όχι αδικαιολόγητα, την αμφιβολία της με υπευθυνότητα λειτουργίας των Θεσμών, ακόμη και στην απονομή Δικαιοσύνης, δηλαδή στην πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
Η πολιτική ως καθαρή έκφραση συναλλαγής και ικανοποίησης ιδιοτέλειας έχει διαβρώσει τους θεσμούς , τις υπηρεσίες , τις συνειδήσεις. Έχει στερήσει τον νεοέλληνα από το αίσθημα της Συλλογικής κοινωνικής και εθνικής Ευθύνης, ο Πατριωτισμός στην χλεύη στην ειρωνεία …..
Το φαινόμενο αυτό επικουρούμενο ως προς την λαϊκή βάση και από τα 12 τελευταία δύσκολης διαβίωσης χρόνια , δεδομένης της αναλγησίας των ευρωπαίων συγγενών και τον γραικυλισμό των ελληνικών κυβερνήσεων, ως Ηθικο –πνευματική ΠΑΝΔΗΜΙΑ ισοπέδωσης αξιών, παράδοσης , σοβαρότητας , υπευθυνότητας έχει διαβρώσει – μεταλλάξει την Ελληνική κοινωνία.
Επίκαιρη η λαϊκή παροιμία «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι σήμερα το φωνάζουν ότι … « ο εχθρός είναι εντός των πυλών»… Και δεν εννοούν μόνο τους μουσουλμάνους προγραμματισμένους να ενεργήσουν σαν 5ηφάλαγγα, αλλά και τους Έλληνες που ασχολούνται με αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου και άλλα ανούσια και επουσιώδη, που εμφανώς αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη
Όμως η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής και ηθικο-πνευματικής ισορροπίας αναγκαία για την εδαφική μας ακεραιότητα δεν διαφέρει πολύ σύμφωνα με την παράδοση , ότι όταν οι Τούρκοι ήταν στα τείχη της Πόλης οι Βυζαντινοί ρασοφόροι <<συζητούσαν>> και προσεύχονταν για την εξ ουρανών σωτηρία ενώ 9000 Γενουάτες πολεμούσαν .
Εύλογο το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να θεωρηθεί κάποιος Σοβαρός , όταν η φωτιά του Τούρκου είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού του και ο ίδιος να εφησυχάζει περιμένοντας αμφίβολης επιχειρησιακά αποτελεσματικότητας ( δυσβάστακτης οικονομικά υποστήριξης για να γίνουν λειτουργικά ) <<πυροσβεστικά>> οχήματα F35 τα οποία θα παραλάβει – πρώτα ο Θεός – μετά 10ετία!!Εύλογο το ερώτημα , πως είναι δυνατόν να θεωρείται κάποιος σοβαρός όταν υπερηφανεύεται για την επιτυχία ( έτσι την παρουσιάζει) αυτής της παραγγελίας , όταν απέναντι στο πύρινο μέτωπο του πολέμου που πλησιάζει διαθέτει το λάστιχο της βρύσης…. για αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.
κύριε Πρωθυπουργέ!
Είστε για ΖΗΤΩ και «ανυπόκριτα» παλαμάκια , Σας το αναγνωρίζω, ο κοσμάκης όμως ….τί Σας φταίει? …..βέβαια τα δικά Σας παιδιά δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή όταν έρθει η ώρα και δεν είναι μακριά θαρρώ .

24-5-2022

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος Δ.Σ. Γυθείου

Πρόεδρος πολιτικού κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *