ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πρωθυπουργέ του «μη χείρον βέλτιστον», νομίζω ότι η πατρότητα της φράσης « δεν υπάρχει χειρότερη μορφή βίας για ένα λαό από την φτωχοποίηση του» ανήκει στον Γκάντι…..

Τα τελευταία 13 έτη οι Έλληνες βιώνουν αυτή την μορφή βίας εισαγόμενη με τα μνημόνια  επικουρούμενη από την εγχώρια αναλγησία της κλεπτοκρατίας , της βαρύτατης φορολογίας αρνητικά ανταποδοτικής ,της αναξιοκρατίας  της αλόγιστης σπατάλης του δημοσίου χρήματος σε εξαγορά της κοινής γνώμης, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με αμφισβητούμενο τίμημα της πραγματικής της αξίας σε ξένα συμφέροντα. Αποτέλεσμα, ενδεικτικά αναφέρεται το έγκλημα τον Τεμπών , η πλημύρες στην Θεσσαλία, οι ανεξέλεγκτες ύποπτες φωτιές.  Οι ναυτικοί στην θύελλα πετάνε την σαβούρα στην θάλασσα για να μην βουλιάξει το καράβι, οι ελληνικές κυβερνήσεις πετάξανε τα «φιλέτα» της οικονομίας σε τιμή σαβούρας στους καρχαρίες της  Ε.Ε.

Κύριε Πρωθυπουργέ  « του μη χείρον βέλτιστον» , σαν ερασιτέχνης θαλασσινός  βλέπω όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις  σαν κακούς κάκιστους καπετάνιους.

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την Κεϊνσιανή θέση δοκιμασμένη με θετικά αποτελέσματα στην Γερμανία από το 1945 έως το 1973 αλλά και στις Η.Π.Α. στην κρίση του 1930, όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία σε μία οικονομία ευρίσκεται σε κάμψη και οι επιχειρήσεις κλείνουν,  για να καλυφθεί το κενό στην παραγωγή αγαθών και στην ανερχόμενη ανεργία, τότε η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους μεταθέτει τις πληρωμές και χρηματοδοτεί επενδύσεις! Τοιουτοτρόπως αντί για επιδόματα επαιτείας και εμπαιγμού γιατί δεν επενδύετε στο θετικό δαιμόνιο του ελληνικού DNA ; Ο σοβιετικά αγκυλωτικός ΣΥΡΙΖΑ  με την εισπρακτική πολιτική του λέγεται ότι είχε αποταμιεύσει πολλά εκατομμύρια. Κατά συνέπεια οικονομική δυνατότητα για δημόσιες επενδύσεις  υπήρχε! Όμως ούτε στην αναβίωση της πολεμικής και αεροπορικής βιομηχανίας διατέθηκαν ούτε στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Κύριοι της Κυβέρνησης « του μη χείρον βέλτιστον» συνειδητοποιήστε ότι ο Λαός , ότι μουσική του παίζεις τέτοιο χορό θα σου χορέψει, μην του καταλογίζετε έλλειψη πατριωτισμού για δήθεν φοροδιαφυγή αντιμέτωπο με την επιβίωση σε μια άδικη ληστρική φορολογία και μάλιστα αδιαφανούς εισπρακτικού σκοπού. Το φιλότιμο και ο πατριωτισμός του μέσου βιοπαλαιστή Έλληνα θα μπορούσε να την υπομείνει αν έβλεπε , προσδοκούσε καλλίτερες ημέρες. Ατυχώς η κυβέρνησή Σας κύριε πρωθυπουργέ των 63 υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων δείχνει αδιαφορία, καταπίεση, περιφρόνηση του πολίτη οικογενειάρχη, έχει χάσει την επαφή με την λαϊκή βάση και συνεχίζει την πορεία για την δημογραφική και οικονομική πολιτική ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ελεύθερου κράτους, αλλά προτεκτοράτου. Εμφανώς κύριε Πρωθυπουργέ δεν έχετε βιώματα αγώνα και αγωνίας για επιβίωση, εκτός των φωτισμένων χωρίς ένσημα συμβούλων Σας αφουγκρασθείτε και τους βιοπαλαιστές δικηγόρους , ιατρούς, μικρό- εμπόρους οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πένονται στην κυριολεξία. Δεν είναι κακοί εμπειρικοί οικονομολόγοι αξιοποιείστε τους .

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *