ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Πολιτικού Κόμματος

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Γύθειο 15 /IIX/ 2021
Με ιστορικό – ηθικό – αγωνιστικό υπόβαθρο από τις Λακωνικές μας ρίζες, είμαστε σημαιοφόροι για μιά Ελλάδα η οποία προορισται να ζήσει και όχι να σέρνεται.
Με πυλώνες την ελληνική γλώσσα, την θάλασσα και τον ελληνισμό της διασποράς, στοιχεία ταυτισμένα με την ελευθερία, όπως την εκφράζουν η δημοκρατική αρχαιοελληνική παράδοση και η σύγχρονη μορφή της στην Δυτική Ευρώπη και κυρίως το πνεύμα αυτοθυσίας στην Εθνεγερσία του 1821, είμαστε αποφασισμένοι και προσκαλούμε το έθνος για αγώνα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ παρουσίας και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην διεθνή κοινότητα.
Είμαστε σημαιοφόροι αγώνα:
1.για ισότητα και όχι κομματική ισοπέδωση για να επανέλθουμε στην εθνική και ατομική αξιοπρέπειά μας.
2.για αξιοκρατία των ίσων ευκαιριών εκτός κομματικής συναλλαγής η οποία εκτρέφει το κληρονομικό κομματικό κατεστημένο και διαβρώνει την πίστη στους θεσμούς.
3.για παιδεία προσανατολισμένη στην διάπλαση του «πολίτη άτομο» και όχι του «πολίτη μάζα» με ανάπτυξη συλλογικής κοινωνικής και εθνικής συνείδησης – ευθύνης, με φιλοσοφικό κλασσικό ελληνικό και ορθόδοξο Χριστιανικό υπόβαθρο, παράλληλα με σεβασμό ίσων ευκαιριών στις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες.
4.για παρεμβατική πολιτική στην ασύδοτη φιλελεύθερη οικονομία της εκμετάλλευσης, με φορολογικό σύστημα ενθάρρυνσης ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και με ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με νόμο ιδιώνυμο. Αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας η οποία δεν θα επιτρέπει εκμετάλλευση των εργαζομένων ούτε από την εργοδοσία , ούτε από τους εργατοπατέρες κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές .
5.για ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης , ουσιαστικής και όχι δικονομικής , με Απόλυτη διάκριση των εξουσιών της Δικαστικής Εξουσίας από την εκτελεστική, τόσο για τον διορισμό, όσο και την εξέλιξη των δικαστών. Με παραδειγματική συνταγματικά κατοχυρωμένη τιμωρία επίορκων δικαστών – ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.
6.για Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμοπόλεμες με ηγεσία Αξιοκρατικά αναδεικνυόμενη με Συνταγματική προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης της και όχι πολιτικά εγκάθετης , όπως αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής και των Ιμίων . Με καταξίωση στελεχών ως μαχητών, ανεξαρτήτως προέλευσης ! και ο έσχατος έσεται πρώτος!
7. για εξωτερική πολιτική με βάση την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του Χαρίλαου Τρικούπη και του Ελευθερίου Βενιζέλου.Με αμετακίνητη θέση: Α. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑΒ. ΔΙΑΡΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
8. για Δημόσια Διοίκηση (συμπεριλαμβάνονται και οι ένστολοι – σώματα ασφαλείας-) της οποίας οι υπάλληλοι – μελη, αναλόγως προσόντων και προσφοράς θα δικαιώνονται – καταξιώνονται στο υπουργικό αξίωμα ως επιστέγασμα της σταδιοδρομίας τους καταργουμένων των κομματικών εγκάθετων γενικών γραμματέων και των άσχετων ματαιόδοξων υπουργοποιημένων βουλευτών .
9.για ΑΝΑΔΑΣΜΟ και ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ στην Γεωργία – Κτηνοτροφία- Αλιεία, με στόχο την εθνική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ στην πρωτογενή παραγωγή. Οικονομική ανάπτυξη υπαίθρου κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, με αξιοποίηση εθνικών πόρων και τολμηρών ανήσυχων δημιουργικών εγχώριων εγκεφάλων.
10.για υγεία ως κοινωνικό αγαθό – προϋπόθεση της όποιας εθνικής προόδου- επιβίωσης, με πρόσβαση σε όλους και έγκαιρα ακόμη και στα πλέον ακριτικά σημεία.
Με σημαία μας – δέσμευσή μας, αυτή την επιγραμματική παρουσίαση των θέσεών μας για εθνική ανόρθωση, καλούμε τον ελληνικό λαό και κυρίως το 50 + % το οποίο με την αποχή του απαξιώνει το σύστημα και τους εκπροσώπους του κληρονομικού και κομματικού κατεστημένου, ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ενάντια στο αδιέξοδο της απειλής της εδαφικής μας ακεραιότητας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου ως μικρής Ελλάδας που είναι! αλλά και αυτής της φυλετικής μας ταυτότητας αναπόσπαστης της Δημοκρατίας- Ελευθερίας μας.
Οι μεγάλες κρίσεις όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύουν και μεγάλες αλήθειες κοινωνικές – οικονομικές- πολιτικές, με άλλα λόγια σήμερα, Εθνικό Αδιέξοδο…… Με συνείδηση συλλογικής μοίρας Έλληνες της Μητρόπολης και της Διασποράς στρατευθείτε μαζί μας με την αποδοχή αυτού του καλέσματος – προσκλητήριου για Ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας μας για την αυτόνομη ιστορική φυλετική μας συνέχεια μην παραδώσετε μεταλλαγμένη Δημοκρατία και Ελλάδα διαφορετική από αυτήν που κληρονομήσατε .
Η ανώτατη αρετή δεν είναι η ελευθερία – Δημοκρατία , αλλά να μάχεσαι για την Ελευθερία – Δημοκρατία!
Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος

Πρόεδρος του Πολιτικού Κόμματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ