ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΖΟΥΡΑΦΑ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΙΖΕΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, με συνέπεια ως μη ευκαιριακό πολιτικό κόμμα αν και εκτός Βουλής δίνει σταθερά το παρών στην πολιτική ζωή της χώρας με προβολή των θέσεων, προβληματισμών μας για τα τρέχοντα συμβάντα. Διευκρινίζεται ότι η πρόθεσή μας δεν είναι η γνωστή φτηνή αντιπολιτευτική . Είναι θέσεις του προβληματισμού του μέσου κοινού πολίτη τον οποίο διακρίνει η συλλογική κοινωνική και εθνική συνείδηση. Προβάλλονται καλοπροαίρετα με πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου ως έκφραση ανησυχίας – απορίας – και ιστορικής μαρτυρίας όπως το επιβάλλει η ιστορική κληρονομιά μας και η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Έτσι οι τουρκική πρόκληση στην βαχο-νησίδα  Ζουράφα , η ανακοίνωση χορήγησης ετήσιας Βίζας σε Τούρκους, και το ηθικά απροετοίμαστο του ελληνικού λαού για γεγονότα που πλησιάζουν, προκάλεσαν την ανάγκη επικοινωνίας μας με τα ακόλουθα:

Όλο το 1940μέχρι και την κήρυξη του πολέμου, η Ιταλία ασκούσε με προκλήσεις εμφανώς και αφανώς, χωρίς να προβάλει αξιώσεις, τρομοκρατία κατά της Ελλάδος, για να κάμψει το ηθικό μας. Η τότε κυβέρνηση σιωπηλά, διακριτικά, αθόρυβα προετοίμασε στρατό και λαό. Αποτέλεσμα το έπος του ’40 !!! Το ιστορικό αυτό προηγούμενο γιατί δεν παραδειγματίζει την δήθεν δημοκρατική μας κυβέρνηση και την στρατιωτική μας ηγεσία; Για παράδειγμα γιατί αντί πυρομαχικών σχεδιάζουμε « Πάρκο Υπουργείων» θα σωθεί με αυτό η ελευθερία μας , η Ελλάδα από τον Τούρκο; Είναι  κοινή λογική ότι η με λόγο και έργο τουρκική τρομοκρατία – πρόκληση της Εθνικής Φιλοτιμίας μας πρέπει να μας ενεργοποιεί για το αναμενόμενο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου  ο αείμνηστος «Γέρος της Δημοκρατίας»  το είπε: « Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες»  ! ! Αυτή είναι η μόνη λύση για τον βάρβαρο γείτονα αλλά και για τα ξένα κέντρα της «Σωστής πλευράς της ιστορίας» που τον ανέχονται και τον χαϊδεύουν  σε βάρος μας. Κύριοι της πολιτικής ηγεσίας και των ενόπλων δυνάμεων  χωνέψτετο  το « καλό παιδί της συμμαχίας» μας τελείωσε, η « καρέκλα» σας δεν είναι δυνατόν να γίνει το φέρετρο μας! Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ακόμη και πρόσφατα αποστρατευθέντες και υπό αποστρατεία εάν αληθεύει ότι τα νησιά αποψιλώθηκαν σε περίπτωση απώλειας έστω βραχονησίδας σύμφωνα με το του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ « προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστο των πρίν υπαρξάντων κρίνεται» τότε η διαχρονική «Δαμόκλειος Σπάθη» θα ταξιδεύσει στον χρόνο. Προσωπικά το απευχόμεθα.-

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *