Γραφείο Τύπου

ΙΣΡΑΗΛΟΠΑΛΕΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ 

 

 

ΤΕΜΠΗ – ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΣ 28-02-23

Η πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών και η γενική βαθιά θλίψη του ελληνικού κόσμου μετά τις πρώτες συγκινήσεις της δοκιμασίας για τους αδικοχαμένους του δυστυχήματος, πέρασε στους συλλογισμούς των γεγονότων που το προκάλεσαν. Θλίψη ανάμικτη με αγανάκτηση και ντροπή και για αρκετούς απλούς πολίτες με δόση εμφανούς ενοχής, δεδομένης της ανοχής τους, γιατί συνειδητοποίησαν, ότι πράξεις και παραλείψεις ηθικο- πνευματικής σήψης ετών είχαν κατάληξη τον άδικο χαμό τόσων νέων συνανθρώπων μας. Το μήνυμα ΠΟΤΕ ΠΙΑ κυριάρχησε του εθνικού πένθους. Είναι ένα μήνυμα προς το  έμψυχο δυναμικό ενός συστήματος διακυβέρνησης , όπως στην κυριολεξία ξεσκεπάστηκε, μικροδιάστατων διαχρονικών νομέων εκπροσώπησής μας με άτολμο φρόνημα προς εχθρούς και φίλους, αδιάφοροι δε για τον ελληνικό λαό! Βαρύ βαρύτατο το τίμημα του ξεσκεπάσματος της ηθικο-πνευματικής γύμνιας τους, της αποκάλυψης της αλήθειας μιας εθνικής προδοσίας με πλοκάμια Λερναίας ύδρας (εκτελεστική εξουσία, δικαστική εξουσία, συνδικαλισμός,  πολιτική συναλλαγή, ψηφοθηρία, λαμογιά, αναξιοκρατία, ύποπτη κακοδιαχείριση χρημάτων του δημοσίου, μέχρι και οι ΡΟΜΑ αναφέρθηκαν …. Όλα είχαν την τιμητική τους στον Τύπο και στα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών.)  Περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν , ας γίνουμε εμείς ο Λαός με το βάρος της θλίψης των νεκρών των Τεμπών και την πίστη μας στις  αξίες και παραδόσεις μας, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και όχι μιμητές των μικροδιάστατων της σήψης.

Σπυρίδων Φωτ. Μαντούβαλος

Δικηγόρος

DEA(Paris1) Συνταγματικό Δίκαιο& Διεθνείς Σχέσεις

 

 

 

 

Η ΚΑΪΛΗ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΓΝΩΣΤΟ ΒΕΛΓΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ  

 

Η επιλογή δικηγόρου είναι προσωπική υπόθεση-ευθύνη. Εάν είσαι του χώρου των δικαστηρίων κάποια στιγμή συνειδητοποιείς καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα. Για τον πελάτη ισχύει, δείξε μου τον δικηγόρο σου να σε εννοήσω.Για τον δικηγόρο ισχύει, δείξε μου τον πελάτη σου για να σε κατατάξω.Τελικά ο κανόνας είναι ότι οι άνθρωποι συναντώνται-βρίσκονται.  

Άσχετα με την δικαστική απόφαση καταχωρούνται θετικά ή αρνητικά στην συνείδηση του κοινού.

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την 29η Οκτωβρίου , στους Απάνω Μπουλαριούς του Ταινάρου, συγγενείς και φίλοι – συγχωριανοί, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Γυθείου και Μαϊνης κ.κ. Χρυσοστόμου του Γ’ και με την τιμητική παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου  κυρίας Μαρίας Γεωργίου την οποία συνόδευε ο αντιπρόεδρος αρεοπαγίτης δικαστής κύριος Νικόλαος Πιτιλίγκας, συνόδευσαν τον αρεοπαγίτη δικαστή Θεόδωρο Μαντούβαλο του Γεωργίου, ο οποίος αναχώρησε στο 67ο  έτος της ηλικίας του.

Οι προαναφερόμενοι επώνυμοι  με ομιλίες τους αποχαιρέτισαν τον αναχωρήσαντα  και εκ μέρους της ευρύτερης οικογένειας Μαντούβαλου, ο Σπυρίδων Μαντούβαλος του Φωτίου, τον αποχαιρετισμό του οποίου παραθέτουμε.

 

ΘΕΟΔΩΡΕ!!!

Λέγεται όχι χωρίς ύφος αμφισβήτησης  για το αντικειμενικό του λόγου , ότι «εάν δεν επαινέσεις το σπίτι σου  ποίον θα επαινέσεις».

‘Όμως όλοι συμφωνούν με καθολική αποδοχή ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται , πιστεύω πολύ περισσότερο όταν αφορά έναν δημόσιο άνδρα, γιατί η καταξίωσή Σου στην 3η εξουσία την Δικαστική στο ανώτατο σκαλοπάτι του Αρεοπαγίτη  Δικαστή στον χώρο των δημοσίων ανδρών σε κατατάσσει.

Διέγραψες τροχιά βίου δύσκολη, αγώνας συνεχής ήταν η πορεία Σου, πικρίες αλλά και ηθικές αμοιβές  που γίνονταν το υπόβαθρο της δικαίωσής Σου το θάρρος Σου να συνεχίσεις.

Οι συγγενείς Σε καμαρώναμε, ήμαστε υπερήφανοι γιατί δικαίωνες συνεχιστής μιάς οικογενειακής παράδοσης – προσφοράς στην πατρίδα στο κοινωνικό σύνολο, όπως και άλλοι συγγενείς μας στρατιωτικοί – ιατροί – καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και άλλοι απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου θεματοφύλακες των αξιών μας μας τίμησαν και μας τιμούν και δεν είναι λίγοι.

Θεόδωρε , δεν φαντάζεσαι πως ένιωθα ακούγοντας κολακευτικά λόγια γι Σένα για την μόρφωση , την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης που είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας.

Η οικογένεια δεν είχε προηγούμενο παρουσίας στο Δικαστικό Σώμα και Σύ με  την καταξιωμένη  πορεία Σου έκανες την διαφορά!

Είχα την ελπίδα ότι η συνταξιοδότησή Σου θα πρόσφερε χρόνο για περισσότερη επικοινωνία μας  την οποία η εναχόληση μας και η μόνιμη εγκατάστασή μου στο Γύθειο μας είχαν στερήσει.

Η αιφνίδια αναχώρησή  Σου μου υπενθύμισε « ότι οι άνθρωποι κάνουν σχέδια αλλά ο Θεός χαμογελάει»…

Θα ζείς στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας ως σύμβολο ποιότητας και αξιοπρέπειας, καλό Σου ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα του Ταινάρου που θα σε φιλοξενήσει .