ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνεμοι πολέμου και η προσαρμογή της οικονομίας μας

Είναι αναμφισβήτητα γνωστή σε όλους η λαϊκή παροιμία « των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν». Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ φρονούμε ότι είναι και επίκαιρη, τόσο ώστε να γίνει « λειτουργική», όχι μόνο στην Μητροπολιτική Ελλάδα αλλά και με ευαισθητοποίηση των Ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, οι οποίες είναι και τα ασφαλή μακρινά και απρόσβλητα μετόπισθεν του Έθνους μας. Ο προσανατολισμός μας αυτός οφείλεται στα εξής δεδομένα:

  1. Ανεξέλεγκτη πορεία τοπικών πολέμων με έμμεση – απροκάλυπτη συμμετοχή αφ’ενός χωρών του ΝΑΤΟ με μπροστάρη τις ΗΠΑ και αφ’ ετέρου της Ρωσσίας επικουρούμενης στρατιωτικά και διπλωματικά από ασιατικές δυνάμεις.
  2. Η γνωστή μας διαχρονική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας με προκλήσεις που έχουν φθάσει στο αδιέξοδο ενός πολέμου, ή το πλέον πιθανό κατά την μέχρι σήμερα διαδρομή τους σε μία εθνική μειοδοσία μας.
  3. Οι ήδη ορατές μάλλον αισθητές συνέπειες της οικονομικής ύφεσης διεθνώς με κύριους αποδέκτες προς το παρόν Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

 Κατά συνέπεια απαιτείται προσανατολισμός και οργάνωση της οικονομίας μας στις απαιτήσεις ενός πολέμου γιατί όχι και παγκόσμιου αν και προς το παρόν ο τελευταίος δείχνει να αναβάλλεται. Τοιουτοτρόπως είτε η Ελλάδα είναι άμεσα εμπλεκόμενη είτε έμμεσα, πρέπει να προετοιμασθεί για πάν ενδεχόμενο. Αυτό σημαίνει:

  1. Ανάπτυξη πρωτογενούς παραγωγής, ώστε τα βασικά αγαθά διατροφής στεριανά και θαλασσινά να επαρκούν.
  2. Ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας σε μικρές εγχώριας παραγωγής μονάδες για τις άμεσες βασικές ανάγκες τουλάχιστον των ενόπλων δυνάμεων.
  3. Ουσιαστική επικοινωνία με τον λαό για ηθική προετοιμασία του και ειλικρινή ενημέρωσή του αντί αποπροσανατολισμού του, εφησυχασμού του.
  4. Διακριτική μεν αλλά επιμελή επικοινωνία και προετοιμασία των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, ομαδικά και ατομικά.
  5. Αξιοποίηση εγχώριων πηγών ενέργειας, χωρίς προφάσεις οικολογίας….
  6. Ηγεσία πολιτική και στρατιωτική που να εμπνέει, με σημαία το μήνυμα του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ « η Ελλάς προόρισται να ζήση και θα ζήση» και την τόλμη (εχέφρονα διπλωματικό τυχοδιωκτισμό- δίκην καταδρομέα) του Ελευθερίου Βενιζέλου!!!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ

Αυτά , επιγραμματικά, αλλά και ουσιαστικά από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *